Právě se nacházíte:

Trendy dámské módy pro jaro 2020

js Praha – V dámských jarních kolekcích převažuje tlumenější barevnost, klidnější tvarové řešení a čistý vzhled se sportovními detaily. Nové impulsy vnášejí prvky utility, jako jsou našité kapsy a subtilnější lampasy. Pro materiály je charakteristický přirozený a rustikální vzhled. Směsi bavlny a lnu se setkávají s technickými materiály s hladkým omakem. Velmi módní je monochromní barevné ladění, pro které je důležitá hra s efekty matu a lesku a s různými strukturami. Základ šatníku tvoří nekomplikované kousky od kalhotových obleků přes šaty, sukně a ležérní pleteniny až po parky a klasické trenčkoty v moderním looku.  

Uvolněná silueta a úhledný vzhled vynikne v monochromních barvách, jemných tónech a sytých letních barvách, jako svítivý akcent se uplatní žlutá nebo neonové tóny. Trendová barva žlutá se dál rozvíjí do svítivých oranžových tónů, přidávají se svěží nuance zelené a khaki. Kombinují se klasické barvy jako přírodní bílá, světlá šedá, inkoustová modrá a černá se svítivou zelenou nebo světlou modrou. V trendu je monochromní outfit v neutrálních přírodních tónech od koňakové po nebělenou bílou. 

 

Šaty a sukně patří k favoritům sezony a budou se nosit převážně v délce midi nebo maxi. Představují se v nejrůznějších tvarech, ať už jako asymetrické, propínací v siluetě A, nebo se zdůrazněnou linií pasu. Rozevláté sukně v délce midi ze lnu nebo saténu určují celkovou módní siluetu, přidávají se stupňové maxisukně nebo plisované sukně. K nim stylové ladí femininní pleteniny v ležérním preppy stylu nebo jemné halenkové topy. Halenky ozvláštňují objemné rukávy a efekty plisování. Velmi módní jsou košilové šaty přepásané páskem. Stále aktuálním klíčovým lookem jsou kalhotové obleky v pánském stylu, které působí velmi cool a zároveň svůdně.  Zejména saka, které se nosí jen s podprsenkou.  Pánská saka se zvýrazněnou ramenní partií se doplňují dlouhými, širokými a splývavými kalhotami. Kalhotový oblek zůstává nadčasový v klasických barvách bílé, černé a béžové, ale objevuje se i v pastelových nebo výrazných barvách včetně neonových. Se sakem se také mohou kombinovat bermudy nebo šortky. Ze svrchního oblečení jsou v trendu pláště z duhově měňavých materiálů nebo povrstvených lněných tkanin. Klasický trenčkot získává nový vzhled díky měkkým a elastickým materiálům, rafinovaným kombinacím a detailům. Předimenzované parky se představují ve sportovním stylu, mohou se nosit i jako kontrast k šatům.